Порошенко оголосив нам війну, - Захарченко про вбивство Мотороли

Ватажок угруповання "ДНР" Олександр Захарченко після вбивства в Донецьку бойовика на прізвисько Моторола виступив із погрозами на адресу українських військових і співробітників СБУ

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Ходіть тепер і бійтеся, тому що для нас ця смерть не звичайний виклик... Усі офіцери, підполковники, майори, які діяють на нашій території, всі ваші агенти, сім’ї від сьогодні знаходяться поза законом. Не лише тут, а ще й у Житомирі, Києві, Харкові, Дніпропетровську", - заявив ватажок угруповання "ДНР".

"Я так розумію, Петро Олексійович Порошенко порушив перемир’я і оголосив нам війну. Тепер чекайте", - додав Захарченко.

В угрупованні "ДНР" у неділю ввечері заявили, що, за попередніми даними, вбивство одного з ватажків угруповання Арсена Павлова, відомого на прізвисько Моторола, нібито здійснила українська диверсійно-розвідувальна група.

Тим часом директор департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко в соцмережах заявив, що, найімовірніше, вбивство Мотороли здійснили його ж "побратими" з "терористичного інтернаціоналу".

Громадянин Росії Арсен Павлов приїхав на Донбас у 2014 році і очолив там незаконне збройне формування - батальйон "Спарта", який воює у складі угруповання "ДНР". Павлов неодноразово хизувався знущаннями над захопленими під час бойових дій українськими вояками і казав, що розстріляв 15 полонених військових ЗСУ.

Торік Україна звернулася до Інтерполу з проханням про оголошення росіянина у розшук, а міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликала розслідувати страти, в яких зізнався Моторола.