Українська опера відкриє новий культурний майданчик у Польщі

Музично-театральна формація NOVA OPERA їде до Любліна, щоб 30 жовтня відкрити своєю виставою "Вавилон" нову культурну платформу Польщі – Центр Перетину Культур (CENTRUM SPOTKANIA KULTUR W LUBLINIE)

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Опера-цирк "Вавилон" – третя за рахунком опера, яку створили музиканти з формації NOVA OPERA. Композитори Роман Григорів та Ілля Разумейко вдруге співпрацюють із Владом Троїцьким, який дав життя формації. 

Першою спільною роботою була опера-реквієм IYOV, яка вже також гастролювала в Польщі, зокрема на фестивалі KODY, після чого колектив був запрошений з наступною оперою, яка на той момент була лише в планах. 

Опера-цирк "Вавилон" - це історія народження та смерті метафоричної "башти". Біблійна легенда про конфлікт людини і Бога, спроектована на урбаністичну трагедію сучасного суспільства, сповненого апокаліптичних передчуттів.

Змішування мов та народження народів передає мікс контрастних музичних стилів: авангард та рок, тріп-хоп та шаманський фольклор поєднуються із сонорними інтерлюдіями та алюзіями на романтичну і барокову оперу.

Різноманітні вокальні техніки (класичний вокал, горловий спів, джазові імпровізації, фольклорний вокал) поєднуються зі специфічним інструментарієм: препарований рояль, toy piano, волторна, всеможливі кларнети, контрабас, віолончель та урбанічстичний drum-set. Музичну складову супроводжує наратив побудований на сакральних текстах.

Цього разу режисер Влад Троїцький таки вирішив створити видовищний сценічний супровід для полістилістичного музичного дійства Романа Григоріва та Іллі Разумейка. Тому в постановці також беруть участь драматичні актори, циркові артисти, живі ляльки та команда віджеїв.