ЄС надішле експертів, які працюватимуть над реформами в Україні

ЄС надасть експертів, які працюватимуть над секторіальними реформами в Україні

Про це під презентації оновленої структури підтримки реформ сказав посол ЄС в Україні Х'юго Мінгареллі, передає Еспресо.TV.

"Більшість спостерігачів вважають, що українська влада багато зробила для проведення реформ, особливо за останні 2 роки. Вони погоджуються, що ще багато треба зробити. Будьте впевнені, що ЄС буде підтримувати вас у прискоренні впровадження реформ. Наш досвід навчив нас, що не може бути успішного переходу без ефективного державного апарату. Тому ми пишаємося вашим урядом у модернізації державної служби та служби в цілому реформуванням державного управління країною", - сказав Мінгареллі.

Окрім того, він додав, що ЄС  надасть Україні експертів для проведення реформ у міністерствах.

"Ми зараз відповідаємо за розробку і впровадження щорічного плану уряду щодо реформ і координації з Кабміном. Ми надамо кращих експертів для команд підтримки реформ, вони будуть допомагати ключовим міністерствам вводити секторальні стратегії реформ, які були прийняті. Вони також допоможуть міністерствам реформувати їх внутрішню структуру", - розповів посол.

Також Мінгареллі зазначив, що ЄС почне співпрацювати із  Мінфіном, Мінекономрозвитку, Мінінфрастуктури, Мінагрополітики.

"Але ми готові розширити експеримент на інші міністерства. Ми хочемо підтримувати групи стратегічних радників, яку очолюють Міклош і Бальцерович. Ці групи будуть надані на мультидонорский рахунок, керований ЄБРР", - зазначив він.

Посол додав, що ЄС готує масштабну програму допомоги для реформи державного управління, і її вартість більше ніж 100 млн євро.