Образ українця-націоналіста культивував НКВС, - Княжицький

Образ українця-вбивці та націоналіста культивувався НКВС і Радянським Союзом упродовж дуже довгих років

Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань культури та духовності Микола Княжицький в ефірі "Голосу Америки".

"Ми не можемо зважати на кожен заголовок. І одне - це коли одна з найвпливовіших американських газет, інша справа, коли політичні лідери інших країн, приїжджаючи в Україну, звинувачують українців загалом у переслідуваннях чи то поляків, чи то євреїв", - сказав він.

Княжицький  наголосив, що образ українця-вбивці та націоналіста - це той образ, який культивувався НКВС упродовж дуже довгих років.

"Нам треба змінювати цей образ, ми над цим працюємо, якщо такі заголовки виходять, значить працюємо недостатньо", - зауважив він.

Княжицький  сказав, що американці дуже чутливі до будь-яких обмежень свободи слова, тому що на цьому базується демократія.

"Але ніхто в США не може собі уявити, щоб людям, які колись знищили вежі-близнюки надавати ефір на найбільших каналах і їх популяризувати. У наших умовах таким терористом є Росія. В умовах війни, в умовах протистояння, ми повинні обмежувати пропагандистські впливи з РФ, обов'язково дотримуючись свободи слова всередині України", - сказав він.

Княжицький наголосив, що російська пропаганда в Україну деколи приходить, як вовк із овечим обличчям, в овечій шкурі.