"ІД" може використовувати жителів Мосула як живий щит, - Білий дім

У Вашингтоні вважають, що терористи угруповання "Ісламська держава" при обороні Мосула будуть прикриватися мирними жителями

Про це під час брифінгу заявив прес-секретар Білого дому Джош Ернест, повідомляє прес-служба Білого дому.

"Як ми очікуємо, вони без коливань поставлять цивільних під удар при обороні міста. Ми припускаємо, що вони будуть використовувати глибоко аморальні та небезпечні прийоми, щоб постаратися втриматися в місті", - наголосив Ернест.

Водночас, за його словами, іракські збройні сили значно виграють від підтримки США і партнерів по коаліції з точки зору здійснення авіаударів.

Представник Білого дому вважає, що вони вже отримали перевагу від навчань, проведених спільно з американськими військовими фахівцями та військовими партнерами США по коаліції.

"Є прямий зв'язок між нашими інвестиціями в професіоналізм іракських збройних сил і ймовірністю успіху операції проти "Ісламської держави" в Мосулі", - наголосив Ернест.

Він заявив, що США та їхні партнери по коаліції, які готуються атакувати Мосул, намагатимуться врятувати якомога більше життів.

"Але думати, ніби іракським силам безпеки слід відкласти цю операцію через побоювання з приводу гуманітарної ситуації в Мосулі, не має сенсу", - резюмував представник Білого дому.