Сторони конфлікту в Ємені домовилися про перемир'я

Спецпредставник ООН по Ємену Ісмаїл Ульд Шейх Ахмед оголосив про введення в країні режиму припинення вогню терміном на 72 години, починаючи з четверга

Про це повідомляє ВВС.

За його словами, він отримав згоду на перемир'я від усіх сторін конфлікту. Воно повинно вступити в силу 19 жовтня о 23 годині 59 хвилин.

Ульд Шейх Ахмед вимагає від усіх сторін суворо дотримуватися умов перемир'я, в тому числі повністю припинити бойові дії і забезпечити доступ гуманітарної допомоги.

Сили президента Абд-Раббу Мансура Хаді борються з повстанцями-хуситами, які контролюють столицю Сану.

Напередодні глава МЗС Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр заявив про бажання королівства сприяти перемир'ю в сусідній країні. При цьому міністр зазначив, що рішення має бути прийнято всіма учасниками конфлікту.

16 жовтня США і Велика Британія також закликали встановити в Ємені режим припинення вогню. Із спільною заявою виступили держсекретар США Джон Керрі і глава Форін-офісу Борис Джонсон після переговорів у Лондоні.

Протистояння між урядовими силами і повстанцями-хуситами в Ємені триває з серпня 2014 року. Конфлікт, згідно з даними ООН, забрав життя близько 7 тисяч осіб.