У МВС попередили, що безвіз з Росією загрожує терактами

Фанатиків-одинаків на кшталт Володимира Оленцевича, який напав на дружину секретаря РНБО Олександра Турчинова, можуть замінити реальні підготовлені терористи зі спецслужб Росії

Про це написав у Facebook директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко.

Він припустив, що "якщо хоча б за половину смертей (терористів, - ред.) несе відповідальність Україна, то логічно припустити спроби акцій відплати".

"Але за увесь цей час - нічого подібного, окрім хіба що навіженого адвоката Оленцевича, який із ножем зміг підібратися у Києві до жінки нашого секретаря РНБО Турчинова, але був обеззброєний. Жодного іншого нашого видатного військового чи політичного діяча (а у нас їх дуже багато), які відзначилися на цій війні, на щастя, не постраждало у такий спосіб, щоб підозрювати у цьому спецоперацію терористів-сепаратистів. Про що це свідчить? Або у нас завдячуючи силовикам досить сильний контррозвідувальний режим (хоча випадок з Оленцевичем і жінкою Турчинова сам по собі кричущий) або самі ватажки терористів та їхні кремлівські начальники не вважають відповідальними за гучні вбивства бойовиків українську владу. Хоча ні у кого ж немає сумнівів, що у разі потреби, акції відплати кремлівських орків можуть бути?", - написав Шевченко.

Він припустив, що загрозам реальних терактів сприяє лояльна політика Києва до переміщення росіян через державний кордон.

"Візового режиму із РФ досі нема, російські агенти впливу вільно себе почувають у ВР та у менеджменті медіагрупи "Інтер", російські власники володіють великими бізнесами, УПЦ (МП) залишається розсадником "руського міра" і проводить багатотисячні акції, торгівля із ОРДЛО іде, по країні вештається купа народу із паспортами РФ у кишенях, нерідко із бойовим досвідом, а доморощені корисні ідіоти із завзяттям гідним кращого застосування розхитують країну зсередини", - написав Шевченко.

За його словами, "у цей самий час відверті погрози вже пролунали після вбивства Мотороли".

"Будемо чекати поки тут невмілих фанатиків-одинаків типу Оленцевича замінять реальні підготовлені терористи зі спецслужб РФ?" - риторично запитав Шевченко.

Все по темі: Вбивство Мотороли