У США успішно запустили ракету з українським першим ступенем

Ракетоносій Antares OA5 із вантажним кораблем Sygnus на борту здійснив успішний старт із Середньоатлантичного регіонального космопорту на острові Волопс, штат Вірджинія

Про це повідомляє "Укрінформ".

Запуск ракети відбувся о 19:45 за місцевим часом (02:45 за Києвом), раніше він планувався на 19:40.

Ракетоносій доставить на Міжнародну космічну станцію 2,4 тони корисного вантажу, який містить провізію для екіпажу, обладнання для МКС, а також для проведення наукових досліджень на орбіті.

Головним розробником ракети-носія Antares є корпорація Orbital Science Corporation (США). Однак апарат створюється в рамках міжнародної кооперації за участю, в тому числі, підприємств України.

Зокрема, основна конструкція першого ступеня Antares розроблена Конструкторським бюро "Південне", виготовлена "Південним машинобудівним заводом імені Макарова" в кооперації з українськими підприємствами "Хартрон-Аркос" (Харків), "Київприлад" (Київ), "Хартрон-Юком" (Запоріжжя), а також "Чезара" та "Рапід" (Чернігів).

Ракетоносій призначений передусім для доставки вантажів на Міжнародну космічну станцію, а також для запуску комерційних і державних космічних апаратів.

Фото: ukrinform.ua