З’явилась велика база української музики, яку можна слухати легально

Український айтішник Руслан Белзюк створив масштабну базу українських виконавців у популярних легальних сервісах прослуховування музики

Про це інформує Platforma.

"Останніх кілька років я користувався Spotify і, переїхавши на Apple Music, зрозумів, що досі не бачив жодної бази українських виконавців у стрімінгових сервісах. Самі сервіси не пропонують нічого більшого, ніж випадкові плейлісти, в які часто додають представників інших країн", - сказав програміст.

Тому Белзюк створив базу зі списком вітчизняних виконавців в трьох потужних музичних сервісах: Spotify, Apple Music та Google Play Music. Зараз в переліку майже півтисячі українських виконавців від Аква-Віти чи Анатолія Солов’яненко до Panivalkova чи The Elephants.

За його словами, на популярність легального прослуховування музики впливають три фактори: зручність, платоспроможність і свідомість. В питанні зручності музична сфера за рахунок стрімінгових сервісів зробила серйозний ривок і є можливість відвідувати сайти з непоганою каталогізацією, рівним бітрейтом та високою якістю. Питання платоспроможності є більш складним в Україні. Фактор свідомості важливий для кожного громадянина, бо йдеться про користування легальним контентом.