Балчун відповів Вілкулу на ініціативу створення ТСК з рослідування діяльності "Укрзалізниці"

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради – додатковий публічний інструмент з’ясування причин, що призвели до сьогоднішньої ситуації в "Укрзалізниці"

Про це глава "Укрзалізниці" Войцех Балчун написав у Facebook.

"Хай комісія працює ґрунтовно і масштабно. Депутати, як зараз Генеральний прокурор Юрій Луценко, повинні, зокрема, шукати відповіді на запитання: яким чином тисячі вагонів "Укрзалізниці" свого часу передавались приватним компаніям? Які дивіденди отримувала натомість компанія? Як залізниця славилась будівництвом інфраструктурних об’єктів на кшталт автостради Київ-Одеса, канал Дунай-Чорне море, президентських резиденцій і не розвивала власну інфраструктуру, вагонний парк, тягу?" - написав Балчун.

За його словами, "методи парламентського контролю тут можуть тільки вітатись".

"Депутати зможуть спокійно розібратись, яким чином багато років працював квотний принцип призначення керівника "Укрзалізниці", які політичні сили мали з цього дивіденди, які схеми виникали та що втрачала компанія і держава. Лише самі багаторічні закупівлі солярки можуть стати предметом захоплюючого депутатського розслідування. Вже зараз готові передати в парламент звіт про стан, у якому ми застали компанію, зі спаленим резервом пального, з не проведеними тендерами, з невиправдано скороченим фінансуванням відновлення рухомого складу. Чи може в ТСК будуть запитання до тенісного корту, збудованого біля "моста Кирпи"?" - зауважив Балчун.

Він уточнив, що в "Укрзалізниці" готові надавати всебічну підтримку роботі такої комісії.