Гонтарева не прийде на комітет Ради, бо її не запросили

Прес-служба Нацбанку спростувала інформацію щодо запрошення голови НБУ Валерії Гонтаревої на засідання комітету ВРУ з питань фінполітики і банківської діяльності 19 жовтня

Про це повідомляє Національний банк України у Facebook.

"Національний банк України не отримував запрошення на участь у цьому засіданні", - йдеться у повідомленні.

У Нацбанку нагадали, що за останні 12 місяців представники НБУ 28 разів брали участь в засіданнях комітету: 2 рази – засідання комітету проходили за участю голови НБУ, 17 разів – брали участь в засіданні комітету заступники голови, 9 разів Національний банк на засіданнях комітету представляли директори департаментів та профільні фахівці.

"При цьому тільки 8 разів за останній рік представників НБУ запрошували на засідання комітету, а у 20 інших випадках представники НБУ брали участь в засідання комітету за власною ініціативою", - уточнили у НБУ.

Представники Нацбанку України висловили свою готовність й надалі брати активну участь у засіданнях комітету, щоб відповісти на всі запитання депутатів.

Також прес-служба НБУ назвала розповсюджену інформацію про те, що засідання комітету 4 жовтня не відбулося з огляду на відсутність голови НБУ Валерії Гонтаревої, є спекуляцією.

"Згідно з розподілом повноважень між членами правління НБУ, взяти участь у засіданні комітету було доручено заступнику голови НБУ Якову Смолію, про що комітет офіційно було повідомлено 3 жовтня. Засідання комітету не відбулося по незалежним від НБУ причинам", - зазначили у НБУ.