ОБСЄ зафіксувала 450 вибухів за день на Донеччині

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявляє, що зафіксувала 450 вибухів у Донецькій області

Про це йдеться у звіті місії за 17 жовтня, розміщеному на сайті ОБСЄ.

"СММ зафіксувала збільшення кількості випадків порушення режиму припинення вогню в Донецькій області порівняно з попереднім днем (понад 450 порівняно з 236 вибухами відповідно). Понад 350 вибухів було зафіксовано в районах на північний схід від Маріуполя", - йдеться в звіті.

У Луганській області СММ зафіксувала меншу кількість порушень режиму припинення вогню порівняно з попереднім днем, включаючи 8 вибухів проти 72 вибухів, які були зареєстровані 16 жовтня.

Також СММ продовжує здійснювати моніторинг процесу розведення сил і засобів, а також намагатися отримати необмежений доступ до ділянок розведення в районах Станиці Луганської, Золотого та Петрівського.

"Збройні сили та збройні формування, на які, згідно з Рамковим рішенням, покладено обов'язки з вилучення або огородження вибухонебезпечних предметів, а також із забезпечення спостерігачам СММ безпечного й надійного доступу до ділянок розведення, поки що повністю не виконали ці завдання на жодній з трьох узгоджених ділянок розведення", - йдеться в повідомленні.