Українцям планують зменшити плату за мобільний роумінг у ЄС

Через введення загального цифрового простору між Україною та Європейським Союзом планується зменшити плату у мобільному роумінгу

Про це під час зустрічі в Брюселі з єврокомісаром з питань цифрової економіки та цифрової спільноти Гюнтером Еттінгером повідомив перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів, передає прес-служба Міністерства економічного розвитку та торгівлі.

Єврокомісар з питань цифрової економіки і суспільства Гюнтер Оттінгер відзначив важливість спільного з Україною проекту зі зменшення плати у роумінгу через запровадження спільного цифрового простору.

"Ми успішно втілили проект зменшення вартості послуг мобільного зв’язку таким чином, що вартість у роумінгу майже "як вдома",- підкреслив Оттінгер.

Перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів підкреслив, що такий проект повинен незабаром реалізуватися між Європою та Україною.

"Це той приклад, коли успішні проекти по цифровізації дають відчутний позитивний результат для громадян, які можуть дійсно відчути практичну користь і реальну економію", – підкреслив він.

Домовленості сторін дозволять прискорити реалізацію проекту цифрового співтовариства і євроінтеграції України в єдиний цифровий простір з ЄС.