В уряді розказали про корупційний скандал нового очільника "Укравтодору"

Колишній міністр транспорту Польщі Славомір Новак свого часу став об'єктом корупційного скандалу, але зміг відстояти своє чесне ім'я

Про це написав у Facebook міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Щодо корупційного скандалу: причиною скандалу навколо постаті С.Новака в Польщі став годинник вартістю $3,5 тис. І він у суді відстояв своє чесне ім'я згодом!" - написав міністр.

Він зауважив, що колишні очільники "Укравтодору", облавтодорів мають маєтки, дорогі авто тощо.

"Жоден з них не сидить у в’язниці, жоден з них не лишився посади через скандал. Скандал в Польщі закінчився відставкою С.Новака з посади. В українських реаліях це взагалі історія фантастична. На сьогодні вона закрита", - наголосив Омелян. 

За його словами, Міністерство інфраструктури "стало першим, яке залучило незалежний високопрофесійний менеджмент з іноземним досвідом до управління державними монополіями: "Укрзалізницею", "Укрпоштою" та "Укравтодором".

"Тільки шляхом швидких реформ, які здіснюються за європейським досвідом та європейською ментальністю, можна зробити прорив вперед. Україна не має часу робити реформи step by step. Нам потрібні не кроки, а стрибки з жердиною. Єдиний шанс – високопрофесійне незаангажоване керівництво державних компаній", - наголосив Омелян.