Антиукраїнську книжку держави-агресора можна завезти через Євросоюз, - Княжицький

Прийнятий у першому читанні законопроект про заборону ввезення через кордон з Росією антиукраїнських книжок не захищає від їх ввезення в Україну з інших країн

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Фракція "Народний фронт" підтримуватиме цей законопроект в першому читанні. Але хотів би наголосити на тих недоліках, які в ньому існують. По-перше відсутнє визначення, яка саме продукція визначається такою, що походить з держави-агресора. Якщо критерієм має бути перетин кордону з Росією, то ця продукція може постачатися через інші країни, через Євросоюз і цей закон абсолютно не захищає від постачання цієї продукції через ці країни", - заявив Княжицький.

Він додав, що "очевидно є певні суперечності з підписаною угодою про СОТ, очевидно, що дозволами не регламентується перетин кордону".

"Перетин кордону регламентується ліцензією, тому для того, щоб ефективно ввести ліцензування цього ввезення необхідно ввести додаткові зміни до інших законів і відповідає за це Мінекономіки", - наголосив Княжицький.

Віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко підтримав пропозицію доопрацювати цей законопроект до другого читання.

"Я не згоден з тим, що можна буде завезти книжки з Білорусі чи Азербайджану. Закон чітко передбачає, що "книга походженням із країни-агресора". Тобто якщо це написано в Росії, то це означає, що навіть через Білорусь чи Азербайджан вона сюди легально не зайде", - зауважив Кириленко.