Через урізаний бюджет правоохоронцям знизять зарплати, - Шкіряк

Через урізання передбачених у держбюджеті на 2017 рік витрат на МВС правоохоронці не зможуть отримувати зарплати навіть на рівні цього року

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

"60 мільярдів для МВС, тобто всіх структур, всіх п'яти центральних органів державної влади - це не бюджет розвитку, це бюджет втримання на плаву. Це бюджет, який би дав можливість нам втримати ситуацію і принаймні, як кажуть, вийти в нуль, забезпечити всім необхідним", - зазначив він.

За словами Шкіряка, передбачені у держбюджеті на наступний рік 60 млрд грн для МВС є тим мінімумом, який сьогодні необхідний. 

"А коли вирізають 20 мільярдів в час, коли країна у війні, в час, коли проводяться реформи, в час, коли ми повинні навпаки максимально залучати людей до співпраці, то я вам скажу, що з їхнім запропонованим 41 мільярдом ми не зможемо навіть платити зарплату на рівні цього року", - наголосив він.

Радник глави МВС висловив сподівання, що депутатський корпус і подальші обговорення все ж таки дадуть змогу цю ситуацію вирівняти і отримати необхідне фінансування для правоохоронців.

"Бо ми просто ризикуємо фактором деморалізації", - підсумував Шкіряк.