Дорожня карта повинна демонструвати послідовність і відповідальність, - Порошенко

Дорожня карта повинна демонструвати послідовність і відповідальність тих, хто не впроваджував до цього Мінські угоди

Про це заявив президент України Петро Порошенко на спільному брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, передає Еспресо.TV.

"Дорожня карта повинна демонструвати послідовність і відповідальність тих, хто не впроваджував до цього Мінські угоди. Нам потрібно досягти спочатку перемир'я, припинення вогню, щоб світ побачив, хто це робить, хто не дає доступу ОБСЄ і блокує її", - зазначив президент.

Також Порошенко повідомив, що зміцнення місії ОБСЄ буде підтримуватися поліцейською місією, про що і було домовлено у "нормандському форматі".

"На рівні міністрів буде зустріч, тому що дорожня карта має бути схвалена на рівні нормандських домовленостей. Україна останній рік сплачує велику ціну за те, що Мінські домовленості не виконуються. Якщо ми продемонструємо готовність практичними діями втілити дорожню карту, ми зможемо досягнути прогресу, щоб повернути Україні суверенітет і цілісність. Унікальна солідарність і об'єднаність усього світу демонструє оптимізм щодо впровадження Мінська", - підкреслив президент.