Путін розповів про результати переговорів "нормандської четвірки"

Президент Росії Володимир Путін за підсумками візиту в Берлін розповів деталі переговорів з врегулювання ситуації на сході України

Про це повідомляє прес-служба Кремля.

"Ми багато уваги приділили питанням безпеки і домовилися з цілої низки позицій про те, що повинно бути зроблено найближчим часом в сенсі подальшого вирішення питань, пов'язаних з розведенням конфліктуючих сторін. Домовилися, що ми продовжимо вибір тих точок і тих місць на території, де можна буде продовжити цю роботу", - розказав Путін

Він зазначив, що у двох місцях розведення військ вже відбулося.

"Підтвердили, що ми готові розширити місію ОБСЄ в зоні відведення і в пунктах зберігання важкої техніки", - заявив російський президент.

Він також розповів про домовленості щодо особливого статусу окупованих територій сходу України.

"Ми підтвердили, що продовжимо спільну роботу на політичному треку, в тому числі в плані остаточних домовленостей про порядок імплементації та введення в дію договору про особливий статус в окремих районах Луганської та Донецької областей", - зазначив Путін.

Він уточнив, що "нормандська четвірка" визначилася з питаннями гуманітарного характеру на Донбасі, зазначивши, що "тут багато чого досягти не вдалося".

"Тут, мабуть, просування наймінімальніше, оскільки пов'язано це було б, насамперед, з організацією соціальних виплат, допомог. Але, на жаль, тут прогресу поки що немає жодного", - додав Путін.