Рада підтримала пропозиції та висновки до держбюджету-2017

Верховна Рада підтримала проект Постанови про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік

Про це повідомляє Еспресо.TV.

За відповідний законопроект проголосували 230 нардепів.

Відповідним законопроектом вносяться зміни до видатків проекту державного бюджету на 2017 рік. Серед них видатки споживання за бюджетною програмою "Здійснення законотворчої діяльності Верховної Ради України", за бюджетною програмою "Забезпечення функцій Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою", "Збереження історико-культурної та архітектурної спадщини, інвентаризація та реставрація пам'яток архітектури, культури та світової спадщини ЮНЕСКО" та ін.

Також внесено пропозиції щодо врегулювання питання фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та надання громадянам пільг з послуг зв'язку за рахунок коштів державного бюджету.

Згідно з документом, з 1 січня 2017 року зарплата голови Верховної Ради може скласти 30 мінімальних зарплат, тобто 48 тис. грн, віце-спікерів - 28 МЗ або 44,8 тис. грн, голови комітету - 27 МЗ або 43,2 тис. грн. Посадовий оклад заступників голів комітетів, а також заступників керівників фракцій запропоновано підвищити до рівня 26 МЗ або 41,6 тис. грн, голови підкомітету та членів комітетів - до 25 МЗ або 40 тис. грн. 

Раніше повідомлялося, що комітет Верховної Ради України з питань бюджету рекомендував парламенту врахувати при розгляді розробленого Кабінетом міністрів проекту державного бюджету на 2017 рік ряд поправок.