Відділ реклами КМДА підозрюють у хабарництві

Працівників відділу реклами Департаменту містобудування та архітектури КМДА підозрюють у хабарництві

Про це повідомив заступник голови КМДА Олексій Резніков.

"Такі факти неприпустимі! В нас не має своїх та чужих - винні мають понести відповідальність і бути покарані, не дивлячись на прізвища та посади. Цей випадок тільки підтверджує нагальну необхідність внесення змін до діючих правил розміщення рекламних конструкцій в Києві – вони мають бути прозорими, чіткими, однаковими для всіх, має бути введена система конкурсного отримання права на розміщення рекламної конструкції, аби мінімізувати наявність людського фактор у цих взаємовідносинах", - заявив він.

Резніков наголосив, що, не дивлячись ні на що, демонтаж незаконних рекламних засобів продовжиться.

"Місто має бути очищене не лише від хабарників і корупціонерів, а й від ключового каталізатора хабарництва в цій галузі – незаконних щитів, які через "фінансову мотивацію" намагаються узаконити їх власники. Я закликаю й бізнес: припиніть врешті-решт носити пакети-конверти!", - додав він.

Резніков подякував правоохоронцям й висловив надію, що слідство пройде справедливо. Він закликав називати й інші прізвища посадовців, які вимагають "винагороди" за вирішення якихось питань. 

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що працівника відділу реклами Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації затримали за 52 тис. грн хабара. ГПУ відкритого справу за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу. Наразі правоохоронці перевіряють причетність затриманого до вчинення аналогічних правопорушень.