Епіцентр російської агресії на Донбасі змістився, - Турчинов

За останні два тижні епіцентр російської агресії на сході України змістився до Маріупольського напрямку

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба РНБО.

Внаслідок значного збільшення кількості обстрілів за останні два тижні, насамперед на Маріупольському напрямку, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов вирушив до цього сектору зони проведення антитерористичної операції, де провів нараду з військовим керівництвом АТО.

За його словами, тільки за останній тиждень по українських позиціях в Маріупольському секторі було випущено понад 3 тисячі снарядів та мін.

"Найбільша кількість провокацій та інтенсивність обстрілів здійснюється в районі Мар'їнки, Красногорівки, Водяного та Широкиного", - зазначив Турчинов.

Він наголосив, що обстріли українських позицій з боку бойовиків не припинялися навіть під час проведення переговорів у нормандському форматі.

"Такі дії російсько-терористичних угруповань доводять ницість та блюзнірство заяв Путіна на міжнародних переговорах щодо припинення вогню та чітко окреслюють межі його "щирого бажання врегулювати конфлікт", - зауважив секретар РНБО.

Він зазначив також, що не можна виключати, що мирні ініціативи російської сторони є тільки прикриттям для посилення військового протистояння.

"Українські військові готові до будь-якого розвитку подій. Позиції на лінії зіткнення укріплені та утеплені. Всі спроби прорвати нашу лінію оборони російсько-терористичними угрупованнями приречені", - запевнив Турчинов.