Олігархічна держава з народною ініціативою, - Портников про Україну

Сучасна модель України - це олігархічна держава з народною ініціативою

Таку думку в ефірі програми "Відповіді" на Еспресо з Ольгою Лень висловив український публіцист і телеведучий Віталій Портников.

"Якщо вважати, що кримінальна республіка Януковича була зруйнована, то треба усвідомлювати, що її зруйнували дві сили відразу. По-перше, це народ який не хотів жити разом із кримінальною республікою, а по-друге - це олігархи, які хотіли повернення до олігархічної моделі, яка була до кримінальної республіки. 

І, можна сказати, що ці дві сили створили досить дивну, я б сказав, гібридну ситуацію, олігархічну державу з народною ініціативою. Такого ще ніколи не було. Не тільки в українській історії, - взагалі в пострадянській", - говорить Портников.

Також він додав, що при цьому це ще співпало з руйнуванням економіки як такої.

"Тому що ми розуміємо, що Майдан 2013-2014 року просто співпав зі знищенням української економіки пострадянського зразка. І олігархи вже не мають тих фінансових і промислових можливостей, які вони мали до того", - сказав Портников.

За його словами, наступний крок - це крок подальшого послаблення олігархічної держави і тріумфу популістської держави, "тобто народ має перемогти".