Путін був у Берліні, бо не знав, як продовжити маскарад про громадянську війну в Україні, - Гопко

Президент Росії Володимир Путін був змушений поїхати на зустріч "нормандської четвірки", бо він не знав, як продовжити маскарад про громадянську війну в Україні

Про це розповіла народний депутат, голова комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко у ефірі програми "Політклуб Віталія Портникова" на Еспресо.TV.

"Путін вимушений був їхати у Берлін, хоча йому цього не хотілося. Політичне тло було проти нього і очевидно, що він чітко усвідомлював, що далі продовжити свій маскарад про громадянську війну Україні, йому не вдасться.", - зазначила Гопко.

Нардеп стверджує, що зараз потрібно говорити про те, що на засіданні "нормандської четвірки" говорили все-таки про безпеку, а не про те, що Україна має якісь зобов'язання.

"Доки не будуть виведені російські війська, жодних виборів не буде. Оскільки є домовленості до листопада розробити дорожню карту, що означає припинення обстрілів, виведення військ, доступ місії ОБСЄ. Наше завдання - чітко прописати план як доповнення - хто несе відповідальність, які часові межі виконання", - підкреслила Гопко.

Також, на її думку, вірити Путіну зараз складно. Його може змусити зупинитися політика продовження санкцій.

"Нинішня ситуація на сході змусила Меркель і Олланда погодитися на поліцейську місію ОБСЄ. Зараз справа за нами - ми маємо прописати дії цієї місії", - зазначила політик.