Суд Москви продовжив домашній арешт директору Бібліотеки української літератури

Міщанський суд Москви продовжив ще на півроку термін домашнього арешту директору Бібліотеки української літератури Наталії Шаріній

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на її адвоката Івана Павлова.

"Суд задовольнив клопотання слідчого і продовжив термін домашнього арешту моєї підзахисної на шість місяців, тобто до 28 квітня 2017 року", - сказав захисник.

У п'ятницю Міщанський суд Москви в закритому режимі провів попередні слухання у справі. Під час засідання захист просив пом'якшити запобіжний захід Шаріній, а також повернути справу в прокуратуру. 

"Моя підзахисна не має можливості на короткочасні прогулянки, навіть ув'язнений має право на годинні прогулянки. Необхідності в домашньому арешті для неї немає", - запевнив адвокат.

"Ми попросили повернути справу в прокуратуру, вважаючи звинувачення неготовим і сирим, але суд нам відмовив", - додав Павлов.

Водночас адвокат повідомив, що суд пом'якшив режим перебування під домашнім арештом, дозволивши двогодинні прогулянки.

Шаріна перебуває під домашнім арештом з 30 жовтня минулого року.

28 жовтня 2015 року в Бібліотеці української літератури відбувся обшук, під час якого слідчі нібито виявили екстремістську літературу. Стосовно директора бібліотеки Наталії Шаріної було порушено кримінальну справу за статтею "розпалювання національної ненависті і ворожнечі". 5 квітня їй також було висунуто звинувачення за статтею про розтрату.

Шаріна відкидає всі звинувачення. Правозахисний центр "Меморіал" визнав її політв'язнем.