Тимчук пояснив, чим небезпечна поліцейська місія ОБСЄ в АТО

Введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбас може стати небезпечним з політичної точки зору

Про це на своїй сторінці у Facebook написав координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук.

За його словами, місія не зможе працювати, поки всі бойовики на окупованих територіях не будуть роззброєні.

Понад те, він зазначив, що політична небезпека такої ініціативи полягає в тому, що ОБСЄ лише створить ілюзію безпеки на Донбасі, однак не зможе її забезпечити. 

"Логіка проста: поліцейська місія може бути озброєна тільки стрілецькою зброєю, тоді як у бойовиків - бронетехніка (включаючи танки), артилерія, міномети, гранатомети і т. п. У цих умовах представники "збройної місії ОБСЄ" можуть забезпечити хіба що власний захист від місцевих п'яних голодранців, бажаючих понишпорити в кишенях європейських гостей. Але ніяк не "вирішувати проблеми" з до зубів озброєними бандформуваннями", - наголосив Тимчук.

Він додав, що дієвість місії буде сумнівною навіть після того, як із зони АТо вийдуть російські війська. Адже після цього на територіях залишиться велика кількість озброєних найманців.

"Але її присутність формально виконає умову Києва з безпеки - ось вам місія, а тепер, будь ласка, проводьте місцеві вибори. Правда, тепер під дулами автоматів не російських солдатів, а місцевих бойовиків і найманців. Хоча різниця, очевидно, невелика", - підсумував Тимчук.