Рейсу Київ–Мінськ не погрожували винищувачами, - СБУ

У Службі безпеки України називають "абсурдними" припущення про те, що проти літака, що виконував рейс за маршрутом Київ–Мінськ, могли бути застосовані винищувачі

Про це повідомляє ВВС.

"Було б абсурдно думати, що військові літальні апарати можуть бути застосовані проти цивільного борта", – заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

За словами Олександра Ткачука, у п’ятницю Служба безпеки "отримала інформацію про іноземного громадянина та можливу загрозу національній безпеці" України.

"На момент отримання цієї інформації зазначена особа, як було з’ясовано, перебувала вже на борту літака компанії "Белавиа", який мав виконати рейс до Мінська", - розповів він.

За його словами, СБУ негайно поінформувала про це підприємство "Украерорух", яке обслуговує повітряне сполучення в Україні.

"На час, коли авіадиспетчер зв’язався з капітаном літака, літак уже декілька хвилин перебував у повітрі", - сказав пан Ткачук.

Нагадаємо, 21 жовтня авіадиспетчери на вимогу СБУ змусили літак компанії Belavia, що виконував рейс Київ-Мінськ, повернутися в аеропорт Київ.