Перед виборами на Донбасі ОБСЄ має отримати контроль над кордоном, - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що до проведення місцевих виборів на Донбасі озброєна місія ОБСЄ повинна отримати контроль над неконтрольованою ділянкою кордону з РФ на сході України

Про це президент сказав в інтерв'ю українським телеканалам.

"Я зазначив, що кількість зброї і військової техніки, яку Росія продовжує постачати через неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону, сьогодні досягла межі: коли кількість танків, артилерійських систем, бронетранспортерів, систем залпового вогню на окупованій території перевищує кількість озброєння Бундесверу. І саме тому на першому етапі, тобто етапі до виборів, ми повинні отримати контроль над кордоном з боку збройної місії ОБСЄ", - сказав Порошенко.

За словами президента, це чітко записано в Мінських угодах, і українська сторона на цьому завжди наполягала.

"Контроль з боку збройної місії ОБСЄ повинен припинити інфільтрацію російських військ, російського озброєння і російської амуніції", - підкреслив він, додавши, що ніякої сенсації в цій позиції немає, оскільки українська сторона завжди відстоювала таку черговість.

"На другий день після виборів ми повинні забезпечити взяття під контроль українськими військовими кордону. Це вже зараз є в Мінську і це повинно бути вказано в "дорожній карті" з чіткою датою і чіткою відповідальністю", - додав Порошенко.