Помер відомий економіст і меценат Богдан Гаврилишин

24 жовтня о 5-й ранку у 90-річному віці пішов з життя українсько-канадсько-швейцарьский економіст, професор, благодійник та громадський діяч Богдан Гаврилишин

Про його смерть повідомив Благодійний фонд його імені у Facebook. 

Останні хвилини свого життя Богдан Дмитрович провів у родинному колі у своїй квартирі в Києві.

Богдан Дмитрович Гаврилишин народився 19 жовтня 1926 року у селі Коропець Тернопільської області. Отримав диплом магістра за спеціальністю Інженер-механік в Університеті Торонто, MBA в МІМ-Женева, доктора економіки та суспільних наук у Женевському університеті.

Упродовж 18 років Богдан Дмитрович очолював Міжнародний інститут менеджменту в Женеві. Член Римського клубу, член Світової академії мистецтва та науки, член Міжнародної академії менеджменту, почесний доктор у семи університетах Канади та України, консультант держав та міжнародних компаній, модератор і голова численних міжнародних наукових конференцій та семінарів у 89 країнах світу. 

Гаврилишин створив Міжнародний центр перспективних досліджень, Міжнародний інститут менеджменту в Індії, після - в Україні. Став співзасновником Європейського форуму з менеджменту у Давосі (тепер Світовий економічний форум). Був консультантом компаній General Electric, IBM, Unilever, Phillips, радником кількох країн. 

Він також був радником першого президента України, чотирьох голів Верховної Ради та трьох прем’єр-міністрів; головою Консультативно-дорадчої ради при президії Верховної Ради України. Ініціював створення деяких молодіжних організацій в Україні, був активним членом Всеукраїнської скаутської організації "Пласт". Очолював фонд Богдана Гаврилишина в Києві і фундацію "Відродження" в Женеві. 

За життя вийшло кілька книг Богдана Дмитровича, серед яких "Дороговкази в майбутнє. До більш ефективних суспільств" (1980) та "Залишаюсь українцем" (2011).

За значний внесок в розвиток України на честь 90-річчя був нагороджений орденом Свободи від президента України та орденом Святого Миколи Чудотворця від патріархату УПЦ (КП).