Справу Януковича треба дорозслідувати, а не відправляти до суду, - Касько

Справу про злочини Віктора Януковича та його оточення треба дорозслідувати, і направити до суду, коли у слідства буде достатньо доказів провини обвинувачених

Про це у ефірі Еспресо.TV сказав колишній заступник генерального прокурора України Віталій Касько.

"Люди не чекають, що справа (щодо злочинів Януковича та його оточення — Ред.) буде направлена до суду. Люди хочуть побачити, що відбулось ефективне розслідування. На багато запитань вони вже 3 роки не можуть почути відповідь. Тому це буде великою помилкою направити цю недорозслідувану справу до суду. Це може трагічно закінчитись для цього кримінального провадження", - сказав Касько.

За його словами, потрібно не просто провести ефективне розслідування, а показати суспільству, що зібрані достатні докази вини тих чи інших осіб. Це треба зробити навіть до направлення цього кримінального провадження до суду.

"Це треба для того, щоб було зрозуміло, яка робота була зроблена. Тому що суспільству не потрібне направлення справи до суду чи непереконливе засудження. Суспільству потрібно, щоб ті люди, які дійсно були винні, були покарані завдяки діяльності правоохоронців", - пояснив Касько.