У Дніпрі подружжя вдома друкувало фальшиві гривні та долари

У Дніпрі подружжя фальшивомонетників друкували не справжні гривні та долари, не виходячи з дому

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті ГУ НПУ у Дніпропетровській області. 

Чоловік та дружина друкували фальшивки номіналом 500 гривень. Під час обшуку поліцейські вилучили 7,5 тисяч фальшивих гривень та понад 18 тисяч доларів.

Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) у Дніпропетровській області ДЗЕ Нацполіції з'ясували, що на території регіону невідомі особи розповсюджують фальшиві гроші.

Для друку фальшивих банкнот їм знадобилась комп'ютерна техніка та спеціальній папір. Друкували виключно банкноту номіналом 500 гривень.

В подальшому підробкою розплачувались у торговельних точках: на місцевих ринках, великих торговельних центрах та невеличких кіосках.

Подружжя фальшивомонетників розповсюджувало "липові" гроші не лише на території регіону, але й в інших областях.

Так, вони придбали транспортний засіб вартістю 15 тисяч гривень, за який розрахувались фальшивими банкнотами. Діяла група упродовж 5-ти місяців.

Під час санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили 7,5 тисяч гривень з ознаками підробки, комп'ютерну техніку, банківські картки, а також кошти і майно, що були придбані за підроблені кошти. Окрім того, вилучено 18,8 тисяч доларів США, 1,5 тисячі євро та 6 тисяч гривень.

За друк фальшивих грошей подружжю загрожує ув'язнення терміном до 7-ми років.