Військовий експерт: левова частина військового бюджету йде на ремонт техніки

Українська армія є достатньо великою, а озброєння, яке вона має, - це радянське озброєння, і левова частина коштів йде саме на ремонт техніки

Про це розповів військовий експерт Сергій Згурець в ефірі Еспресо.TV.

За його словами, наступного року планують витратити 11 млрд грн на обороноздатність країни. Безпосередньо на оборонну промисловість у цьому планувалося витратити 7 млрд грн, але 2 з них не додали, адже це кошти з "боргу Януковича".

"Цього року удвічі збільшили кількість коштів на ремонт техніки. Грошей катастрофічно замало, адже низка програм, які були заплановані на початку року, були загальмовані і не мають чіткого вирішення. Зокрема, йдеться про танки T-34, які є головною ударною силою українського війська, але досі не мають оснащення тепловізорами.Також не вирішено проблема просування зв'язку", - зазначив експерт. 

Згурець підкреслює, що кількість модернізованої і нової техніки у війську є дуже мала і вона не робить погоди на полі бою. 

"Українська армія є достатньо великою, а озброєння, яке вона має - це радянське озброєння і левова частина коштів йде саме на ремонт техніки, аби вона була просто боєздатною", - наголосив експерт.