Єгипет розраховує на українських туристів замість росіян

Єгипет розраховує на туристів з нових країн, таких як Китай, Японія та Україна, через призупинення польотів з Росії і Великої Британії

Про це повідомив міністр туризму Єгипту Ях'я Рашид, передає Reuters.

"Ми намагаємося використовувати деякі з ринкових джерел, які мають потенціал... Німецький ринок, український, китайський, японський..., - сказав він.

Туристична галузь Єгипту протягом довгого часу намагалася отямитися від наслідків революції 2011 року, яка призвела до зміни правлячого режиму і подальшої політичної та економічної нестабільності. Однак умови погіршилися після аварії російського авіалайнера над Синайським півостровом в жовтні 2015 року.

Тоді влада Росії і Великої Британії, на думку яких, причиною інциденту став вибух бомби, вирішили призупинити польоти до Єгипту до встановлення належного рівня безпеки авіасполучення. Доходи від туризму в єгипетську економіку зменшилися вдвічі в 2015-16 фінансовому році - до $3,77 млрд.

З того часу у Єгипті зробили значні зусилля для того, щоб підвищити рівень безпеки в аеропортах і переконати світ в безпеці курортів країни, сказав Рашид. Крім того, вони намагаються залучити відвідувачів з тих країн, звідки раніше не спостерігалося потоку туристів.