В Європарламенті можуть проголосувати за безвіз для України до 24 листопада

Надання Україні безвізового режиму може бути проголосоване у Європейському парламенті до саміту ЄС-Україна, який відбудеться 24 листопада

Проте спершу свою позицію у цьому питанні має узгодити Рада ЄС, заявила доповідачка з візового питання у Європарламенті Марія Габріел, інформує Deutsche Welle.

"М'яч зараз на боці Ради ЄС, яка має ухвалити рішення, після чого розпочнуться переговори між основними європейськими інституціями - Європейською комісією, Європарламентом та Радою ЄС. Ми отримали певні сигнали сильної політичної підтримки від деяких лідерів держав та друзів України, які, я сподіваюсь, вплинуть на прийняття Радою ЄС швидкого і справедливого рішення для українських громадян", - заявила Габріел.

Втім вона не уточнила, наскільки швидко це може відбутись. Як пояснила євродепутат, після ухвалення рішення Радою ЄС переговори можуть відбутись "справді швидко" і голосування на пленарному засіданні Європарламенту може відбутись щойно буде узгоджений спільний текст.

"Наступна пленарна сесія розпочинається 21 листопада, і тоді, теоретично, настане час (для ухвалення рішення - Ред.)", - зазначила Габріел.