Київрада готує механізм офіційного визнання добровольців АТО

У Київраді розробляють механізм визнання статусу бійців-добровольців АТО

Про це повідомляє прес-служба столичної міскьради.

"На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків депутати погодили проект рішення "Про визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України", - сказано у повідомленні.

Згідно проекту рішення, бійцями-добровольцями АТО визнаватимуть тих, хто брав участь у бойових діях на сході країни у складі добровольчих формувань, але не входив до Збройних сил України, міністерства внутрішніх справ, Нацгвардії та інших державних силових структур.

Відповідно до задуму депутатів, кандидатам на отримання статусу бійця-добровольця потрібно буде надати в Київраду заяву, копію паспорта та ідентифікаційного коду, автобіографію та довідку командира добровольчого формування із зазначенням терміну участі в АТО.

Крім того, бійцям-добровольцям необхідно буде додати письмові свідчення не менше як двох свідків, що  брали участь в бойових діях та отримали статус УБД, або інваліда чи учасника війни.

В Київраді також зазначають, що статус бійця-добровольця АТО може надаватися посмертно. При цьому право на оформлення відповідного статусу матимуть законні правонаступники бійця-добровольця АТО.