ГПУ готується внести до Ради провадження проти Мосійчука

Генеральна прокуратура найближчим часом буде готова до повторного внесення провадження проти народного депутата Ігоря Мосійчука до українського парламенту

Про це очільник Генпрокуратури Юрій Луценко заявив під час брифінгу, повідомляє Еспресо.TV.

"Насправді справа народного депутата Ігоря Мосійчука на довгий час зависла у суді. Як ви пам'ятаєте, суд встановив, що були порушення процедури притягнення його до відповідальності, через те, що голосування за позбавлення його недоторканості, затримання та арешт відбулися одним голосуванням", - зазначив він.

За словами Луценка, ГПУ ніяк не могла забрати справу із суду для повторної процедури, адже судова тяганина продовжувалась все літо, а Мосійчук регулярно хворів, був поза Києвом в момент судових засідань.

"Ця справа готова до повторного внесення до Верховної Ради, але у нас є ще один епізод, який ми хотіли б дорозслідувати і одночасно з цією справою направити на розгляд депутатів. Це невеликий епізод, і буквально цими днями буде перевірка нами наявних фактів, потім відбудуться деякі слідчі дії і, якщо ми отримаємо докази, які можуть слугувати підозрою, ми передамо їх до Верховної Ради", - наголосив Луценко.