Росія язик зчеше вибачатися перед країнами, куди вона принесла смерть, - Геращенко

У Росії язик зчешеться вибачатися перед усіма країнами, куди вони принесли смерть і горе, і так буде - рано чи пізно

Про це повідомила віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook за підсумками виступу на відкритих дебатах Ради Безпеки ООН на тему "Жінки. Мир.Безпека".

"Чуркін таки перезбудився від мого виступу і тільки - но заявив наступне (про хунту, переворот, і тд) наступного року весь світ визначає 100 річчя жовтневої революції, яка і зафіксувала повне рівноправ'я жінок в РФ. А от в Украіні військові щодня обстрілюють населені мирні пункти", - написала вона.

Геращенко наголосила, що постпред Росії в ООН Віталій Чуркі заявив, що право на репліку вона отримає після всіх виступаючих (76 країн) .

"Це помітили всі дипломати, що сиділи поряд за круглим столом миру в Радбезі ООН. Вони посміхнулися, що це показово. Це дійсно велике виключення, коли головуючий не дає права на репліку відразу після своїх хамських випадів, розуміючи, що мені що є відповісти про роль РФ у вбивстві українських, сирійських, грузинських жінок і дітей. У Росії язик зчешеться вибачатися перед усіма країнами, куди вони принесли смерть і горе. І таксі буде - рано чи пізно", - написала вона.