Пинзеник просить ГПУ порушити справи проти Лещенка, Ситника і Холодницького

Народний депутат від НФ Павло Пинзеник звинувачує члена фракції БПП Сергія Лещенка у незаконному збагаченні і просить ГПУ порушити проти нього справу

Про це йдеться у зверненні Пинзеника до ГПУ, передає DT.UA.  

У документі аналізується придбання Лещенком елітної нерухомості в центрі Києва, його доходи та інформаційні повідомлення у пресі, за якими, Лещенко, нібито, отримував кошти від російського бізнесмена Костянтина Григоришина.

У зверненні, також, вказується на необхідність порушення досудового провадження проти директора НАБУ Артема Ситника, який, нібито, затягував перевірку придбання Лещенком квартири і протягом певного часу не вносив цю інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Також Пинзеник, вимагає порушення провадження проти Антикорупційного прокурора Назара Холодницького. У цьому контексті згадується, зокрема, справа колишнього заступника Генпрокурора Віталія Каська, якого вважають наближеним до керівництва НАБУ і САП.  

"Прошу прийняти рішення про порушення досудового розслідування за фактами ймовірного незаконного збагачення народного депутата України С. Лещенка та/або вчинення ним інших злочинів та/або корупційних діянь. Прошу, також, прийняти рішення про порушення досудового розслідування та/або вчинення інших корупційних діянь Директором Національного антикорупційного бюро України Артемом Ситником та керівником Спеціалізованої Антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким" , - йдеться у зверненні.