Спільники Януковича в Раді саботують люстрацію та е-декларування

Депутати Верховної Ради, які голосували за диктаторські "закони 16 січня", саботують проведення в Україні люстрації та запуск електронного декларування

Про це заявила голова ради громадської організації "Громадський люстраційний комітет" Олександра Дрік, повідомляє Еспресо.TV.

"З того саботажу, який ми спостерігаємо, розуміємо, що ті люди, які не хотіли, щоб працювала люстрація, сьогодні не хочуть, щоб працювало електронне декларування. В парламенті є міжфракційне об’єднання "Заборонено забороняти", до якого входить більшість колишніх союзників Януковича. З 36 депутатів, які входять в це об’єднання, 25 голосували за диктаторські закони 16 січня, 24 підписалися под поданням про скасування люстрації, 24 - під поданням про скасування електронного декларування", - розповіла громадський діяч.

Дрік також нагадала, що судді Конституційного суду, які допомагали Януковичу узурпувати владу, досі знаходяться на посадах і також загрожують електронному декларуванню.

"Електронне декларування теж знаходиться під загрозою скасування в Конституційному суді, який сьогодні вирішує долю люстрації. Якщо ми не зможемо добитися звільнення тих суддів, які на мають права виносити рішення іменем України, вони загрожуватимуть електронному декларуванню в тому числі", - сказала Дрік.

Представник громадськості додала, що Державна фіскальна служба провалила завдання по перевірці декларацій посадовців, тому треба передати цю функцію Національному агентству запобігання корупції шляхом прийняття змін до закону "Про очищення влади".