У прокуратурі та ДФС продовжують працювати посадовці, яких мали люструвати

У Державній фіскальній службі України і прокуратурі працюють посадовці, які підпадають під дію закону про очищення влади

Про це під час прес-конференції щодо результатів люстрації за два роки заявила директор Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко, повідомляє Еспресо.TV.

"Міністерство юстиції за власною ініціативою для того, щоб розповісти, що відбувається в органах при проведенні люстраційних процедур, зробило звіт, який вже розміщенний сьогодні на сайті і який є публічним. І будь-яка особа має доступ до всієї інформації, яку ми отримали, аналізували, зібрали з державних органів безпосередньо", - зазначила вона.

Козаченко додала, що немає жодного державного органу, який би не знаходився в зазначеному звіті.

"Наприклад, я хочу вам просто пояснити, що якщо взяти органи прокуратури, органи ДФС, тут по прізвищах зазначені всі особи, які, на думку Міністерства юстиції, були виявлені і підпадають під заборони, в тому числі ті призвища, які і далі особи перебувають на державних посадах", - наголосила вона.

Директор Департаменту з питань люстрації заявила, що, якщо брати органи прокуратури, то там було виявлено 409 осіб, які підпадають під люстрацію.

 органах прокуратури зараз знаходяться три особи на люстраційних посадах, що складає 1%. Якщо брати органи ДФС, то там під заборону в два раза більше посад, однак виявлено, що вісім осіб продовжують займати відповідальне становище в органах прокуратури", - сказала вона.