Volkswagen заплатить США рекордні $14,7 млрд через викиди своїх авто

Окружний суд в Сан-Франциско затвердив сукупні виплати німецького автовиробника Volkswagen в США через дизельний скандал у розмірі $14,7 млрд

Сума компенсації є найбільшою з виплачених автовиробниками в історії Сполучених Штатів, повідомляє The Wall Street Journal.

До складу виплат входить багатомільярдна мирова угода з американськими автовласниками, згідно з яким Volkswagen виділить близько $10 млрд на викуп 475 тис. автомобілів з дизельних двигунами об'ємом 2 л. Компанія пропонує споживачам викупити їхні автомобілі або відремонтувати їх за свій рахунок відповідно до американських екологічних стандартів.

Крім цього, кожен споживач-власник отримає додаткову компенсацію $5,1 - $10 тис., а в разі лізингу автомобіля - в середньому $3,5 тис. Також VW внесе $4,7 млрд в природоохоронні фонди.

Відкликання автомобілів у американських споживачів повинне розпочатися в середині листопада 2016 року, остаточне рішення вони можуть приймати до вересня 2018 року. Якщо до червня 2019-го 85% всіх проблемних автомобілів не будуть приведені в належний стан або їх не приберуть з американських доріг, Volkswagen загрожують додаткові штрафи.