За 2 роки ГПУ не оголосила підозру суддям, завдяки яким Янукович узурпував владу

Впродовж двох років розслідування Генпрокуратура навіть не оголосила про підозру суддям Конституційного суду, які допомогли екс-президенту Януковичу узурпувати владу

Про це заявила голова ради громадської організації "Громадський люстраційний комітет" Олександра Дрік, повідомляє  Еспресо.TV.

"Два роки ми не можемо добитися звільнення суддів Конституційного суду, які привели Януковича до влади. Зараз вони мають вирішити долю закону, який має заборонити доступ до влади людям Януковича. ГПУ більше двох років розслідує цю справу і досі не спромоглася оголосити про підозру суддям навіть попри те, що в них є докази вчинення кримінального правопорушення, яке призвело до тяжких наслідків захоплення влади Віктором Януковичем", - сказала Дрік.

Представник громадськості також підкреслила, що судді Конституційного суду, які залишаються на своїх посадах, становлять загрозу для люстрації та національної безпеки України.

"Юрій Луценко розформував департамент Горбатюка, який розслідував цю справу. Таким чином, ми отримали ситуацію, в якій не можемо добитися законного звільнення суддів, які становлять загрозу національній безпеці України. Від того, чи зможемо ми захистити люстрацію, залежитиме чи діятиме далі єдиний на сьогодні законний ефективний інструмент усунення високопосадовців часів Януковича та корупціонерів від влади", - підсумувала Дрік.