На Донбасі 1 боєць загинув, 3 поранені

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, троє зазнали поранень

Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник, передає Еспресо.TV.

Він розказав, що на Луганському напрямку вчора бойові дії велися по всьому фронту, за винятком Станично-Луганського району.

Основні бойові дії, як і минулого тижня, велися у Попаснянському районі - Новозванівці, Новоолександрівці та Троїцькому. Українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 15 ворожих обстрілів, зокрема один - з важкого озброєння.

На Донецькому напрямку основною "гарячою точкою" залишається авдіївська промзона. Протягом дня окупанти, які розгорнули свої позиції і важке озброєння в Ясинуватій, неодноразово обстрілювали українські позиції з мінометів.

Також противник неодноразово порушував режим тиші на горлівському периметрі (Зайцеве, Майорськ, Новгородське). Вперше за довгий час поновилися бойові дії на позиції "Шахта Бутовка".

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 14 ворожих обстрілів, зокрема дев'ять - з важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку кількість ворожих обстрілів значно зросла. Противник підтягнув до фронту важке озброєння та отримав чергову партію боєприпасів.

На ділянках фронту Красногорівка-Мар’їнка та Павлопіль-Широкине бойовики випустили по позиціях українських військ понад 220 мінометних мін, танкових та артилерійських снарядів. Українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 43 ворожих обстріли, зокрема 19 - з важкого озброєння.