На Житомирщині затримали воркаутів, які пограбували ювелірку на 1 млн

26 жовтня працівники Управління карного розшуку та спецпідрозділу КОРД затримали п’ятьох чоловіків, підозрюваних у розбійному нападі у м. Новограді-Волинському

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

12 серпня близько 11.00 до магазину з продажу ювелірних виробів, розташованого на одній з центральних вулиць м. Новограда-Волинського, увірвалися п’ятеро чоловіків у масках. Один з них погрожував пістолетом кільком відвідувачам та продавцям, інші у цей час трощили битами вітрини та викрадали прикраси. 

Розбивши 4 скляні вітрини та забравши звідти товар, нападники вискочили з крамниці, встрибнули в автомобіль, що їх чекав, та втекли.

Сума завданих збитків склала понад 1 мільйон гривень.

"Докази щодо причетності затриманих ми збирали буквально по крупицях. Не дивлячись на те, що все сталося вдень, свідчень очевидців було замало, - розповідає заступник начальника Головного управління Нацполіції Житомирщини Валерій Бондар. – Утім, отримавши беззаперечні докази причетності, ми провели низку затримань жителів м. Новограда-Волинського".

Оперативники кримінальної поліції, спецпризначенці КОРДу та слідчі затримали п’ятьох молодиків віком від 17 до 21 року. За місцем проживання у них вилучили низку речових доказів.

Під час досудового розслідування попередньо встановлено, що парубки познайомились, займаючись вуличним спортом – воркаутом. Напад на крамницю вирішили вчинити з метою збагачення.

Для цього заздалегідь готувались: приходили в магазин та роздивлялися, де знаходяться найбільш коштовні речі, підготували одяг та бити, подбали про транспорт з водієм тощо.

Нині триває подальше розслідування. Поліцейські проводять заходи щодо розшуку викраденого та перевіряють затриманих на причетність до інших злочинів на території області.
Їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна (ч.4 ст. 187 ККУ).