Поліція пов'язала банду, яка грабувала людей у 2 областях

Поліцейські затримали злочинну групу, яка вчиняла злочини на Буковині та Одещині

Про це повідомляють у Нацполіції.

28 вересня у Чернівецькій області на буковинку було скоєно розбійний напад. Злочинці завдали чисельних тілесних ушкоджень жінці та забрали майно на суму понад 50 тис. грн.

Під час оперативно-розшукових заходів у жовтні вдалося затримати злочину групу. До неї входили троє мешканців Одеської області та один житель Київщини. Також було встановлено двох мешканців Чернівців, чоловіка та його знайому, які й надали інформацію про потерпілу: вони показали, де знаходиться її будинок.

Затримали розбійників буковинські поліцейські на Одещині та Київщині. Злочинна група готувалася до вчинення чергового злочину на Одещині. Усі фігуранти раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. Зокрема, поліцейські встановили причетність організованої злочинної групи до скоєння розбійних нападів на магазин та ломбард в Одеській області.

До кожного злочину вони готувалися ретельно, вивчали потерпілих, їхній спосіб життя, розклад їхнього руху, а також відходи та підходи до будинків майбутніх жертв. Рухалися на двох автомобілях. 

Слідчі Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області вже оголосили зловмисникам про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

Суд обрав фігурантам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Нині вони перебувають у слідчому ізоляторі. За скоєне зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Крім цього, поліцейські перевіряють причетність затриманих до скоєння аналогічних злочинів на території України.