У Харкові затримали грабіжників, які задушили батька і сина

У Харкові поліція розкрила резонансне подвійне вбивство

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області.

Правоохоронці викрили трьох підозрюваних у вбивстві 58-річного чоловіка та його 35-річного сина. Тіла загиблих були виявлені 3 жовтня в одній з квартир.

"Під час оперативно-розшукових дій працівники поліції вийшли на слід зловмисників - 20 та 23-річних молодиків та 54-річної жінки. Встановлено, що жінка була раніше знайома зі старшим загиблим та бувала у нього вдома. Вона знала, що у чоловіка в квартирі можуть знаходитись чималі гроші", - розповів заступник начальника Управління карного розшуку Головного управління Нацполіції в Харківській області Олег Лобунець.

Фото: npu.gov.ua

Разом із 23-річним співмешканцем був розроблений план, на той час - розбійний напад. До втілення задуму був задіяний і 20-річний знайомий молодика. Планувалось, що жінка "завітає в гості" до чоловіка і через деякий час піде, не зачинивши двері. В цей час молодики мали зайти до помешкання та напасти на власника.

У день скоєння злочину справа пішла не так, як було задумано. Молодики у масках, у одного був при собі пістолет, увірвалися до квартири, зв’язали господаря скотчем, стали бити та вимагати гроші. Під час сутички один з нальотчиків схопив чоловіка за шию та задушив. Коли з іншої кімнати вибіг син загиблого, знову розпочалася бійка, під час якої сина також зв’язали та задушили.

Після скоєного злодії стали нишпорити по квартирі. Вони знайшли та забрали 8 тисяч доларів, ноутбук і телефон. 

"В результаті кропіткої роботи підозрювані були затримані. За місцями їхнього мешкання проведені обшуки та вилучені речові докази, які доводять їхню причетність до скоєння вбивства", - розповів начальник Головного управління Нацполіції в Харківській області Анатолій Дмитрієв.

Тривають слідчі дії за кримінальним провадженням, відкритим за п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання - довічне ув’язнення.