Чумак і Заліщук запропонували порадитись з Радою Європи щодо заочного засудження Януковича

Народні депутати пропонують порадитись з експертами Ради Європи щодо можливості заочного засудження Віктора Януковича та його поплічників

Про це у програмі "Про політику" з Сергієм Руденком на Еспресо.TV розповів позафракційний народний депутат Віктор Чумак.

"Генпрокурор Юрій Луценко пропонує провести заочне засудження Януковича, а Сергій Горбатюк каже, що такий спосіб може призвести або до виправдувальних вироків або до розвалу справи. Вчора народні депутати Олена Сотник, Мустафа Найєм, Світлана Заліщук та Віктор Чумак звернулись з листом до голови Верховної Ради залучити до аналізу нашого законодавства стосовно можливого заочного засудження Януковича та його поплічників представників Ради Європи. Йдеться про повний аналіз нашого законодавства стосовно заочного засудження, щоб ми мали впевненість, що ці справи не будуть розвалені через невідповідність законам", - сказав Чумак.

Народний депутат пояснив, що невідповідність заочних вироків може бути оскаржена, наприклад, у Європейському суді з прав людини. Також експертиза може бути проведена у Міжнародному кримінальному суді.