Johnson & Johnson програла вже третій суд щодо дитячої присипки, що "викликає рак"

Жительці Каліфорнії присудили понад $70 млн компенсації за її позовом, в якому стверджувалося, що вона захворіла на рак яєчників після використання присипки Baby Powder компанії Johnson & Johnson

Про це повідомляє ВВС.

Це вже третій позов щодо присипки на основі тальку, програний компанією. У двох попередніх випадках суд Сент-Луїса зобов'язав Johnson & Johnson виплатити в загальному $127 млн.

Johnson & Johnson наполягає, що використання продукту абсолютно безпечно, твердження про те, що тальк викликає рак, нічим не підтверджені, і має намір оскаржувати ці рішення.

Понад 1,5 тис. жінок вже подали позови проти виробника присипки, і юристи вивчають ще тисячі потенційних позовів, в основному спровокованих першими вердиктами.

Більшість позовів були подані в Сент-Луїсі, ще близько 300 в Лос-Анджелесі і 200 - в Нью-Джерсі.

Більшість дослідників не знайшли зв'язку між присипкою і раком яєчників. Однак юридична компанія Onder of the Onder, яка представляла позивачів у всіх трьох випадках в Сент-Луїсі, цитує інші дослідження, які почали пов'язувати використання тальку і рак яєчників ще в 70-ті роки минулого століття.

Згідно з цими роботами, у жінок, які регулярно і протягом тривалого часу використовують тальк в області геніталій, ризик розвитку раку яєчників зростає на 40%.