"Сімейні цінності" для учнів: чоловік-добувач, завдання жінки - не сперечатися

Міністерство освіти рекомендує школам запровадити факультативний курс із формування сімейних цінностей з підручником "Сімейні цінності для учнів 8-9 класів"

Про це йдеться у листі МОН з додатком літератури, якою представники міністерства пропонують користуватися під час викладання курсу для школярів 8-9-х класів.

Основні завдання курсу - прищепити свідомий підхід до створення сім'ї, сформувати думку про те, що всі члени сім'ї повинні постійно розвиватися, а також навчити школярів бути щасливими.

У рекомендованому підручнику йдеться про те що чоловік – добувач, креативник і захисник. Але не все так просто: "Розкриттю чоловічих талантів і якостей сприяє жінка, яка знаходиться поруч".

Також автори пишуть, що, якщо для чоловіка важливо затвердити реальну, соціальну дійсність, то для жінки – створити зручну для себе реальність. 

"Справжня жінка ніколи не сперечається, не доводить, не намагається керувати ситуацією, оскільки знає, що все в світі створено для неї, для реалізації її бажань і мрій. А швидкість реалізації її бажань залежить від якості простору, яке вона формує повагою і любов'ю до себе і чоловіка, який втілює її бажання і мрії"", - пишуть у посібнику.