"Як в СРСР". У вишах Росії хочуть вчити російської ідентичності

У Росії в програму вищих навчальних закладів може бути включена спеціальна дисципліна з формування російської ідентичності

Про це заявив провідний консультант по зміцненню загальнонаціональної єдності і профілактиці екстремізму на релігійному та національному грунті при Федеральному агентстві у справах національностей Айказ Мікаєлян, передають російські ЗМІ.

Відзначається, що програму з формування ідентичності в молодіжному середовищі хочуть затвердити в 2016 році в якості державної програми. Метою програми є створення системи, яка виховувала б нове покоління - від дошкільнят і до дорослих - з однаковим набором ціннісних установок.

"Нам не вистачає якогось об'єднання для вузів.  Потрібно планомірне виховання, щоб громадянські цінності з будь-якої точки країни однаково виховували. Знаєте, як в Радянському Союзі було - жовтенята, піонери, а потім комсомольці. І куди б ти не приїхав, громадянські цінності скрізь одні й ті ж, тому і конфліктів не було", - сказав Мікаєлян.

У федеральному агентстві вважають, що єдність загальногромадянських цінностей допоможе у профілактиці екстремізму і націоналізму.