Росія розглядає можливість війни з НАТО на території України

Росія продовжує розглядати можливість збройного протистояння з НАТО на території України

Про це під час брифінгу заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, повідомляє Еспресо.TV.

"Російська Федерація продовжує розглядати можливість збройного протистояння з НАТО, в тому числі і на території нашої держави. З цією метою на південно-західному, на північно-західному стратегічних напрямках нарощується ударний потенціал", - зазначив він.

Скібіцький додав, що потенціал нарощується, зокрема, на північно-західному напрямку у балтійському регіоні. 

"Для посилення ударних можливостей корабельного складу Балтійського флоту малі кораблі "Сєрпухов" та "Зєльоний дол" Чорноморського флоту, а ці кораблі, оснащені новітніми ракетними комплексами "Калібр", здійснили перехід на Балтію", - повідомив він.

За інформацією представника ГУР Міноборони, найближчим часом відбудеться офіційна передача цих кораблів до складу Балтійського флоту. 

"Водночас з метою нарощування Чорноморського флоту Російської Федерації 26 жовтня на суднобудівному заводі "Адміралтєйскіє вєрфі" у Санкт-Петербурзі відбулася церемонія передачі флоту підводного човна "Великій Новгород" проекту "Варшавянка", який був спеціально побудований для потреб Чорноморського флоту Росії", - наголосив він.